Letölthető ismertetők

Hírlevél

Termék részletekVirágtartó 45 X 135 X 40 cm (Sz X H X M)

Virágtartó 45 X 135 X 40 cm (Sz X H X M)
 • Virágtartó 45 X 135 X 40 cm (Sz X H X M)
 • Virágtartó 45 X 135 X 40 cm (Sz X H X M)
24 007 Ft


Rendkívül időtálló, stabil kül-, beltéren egyránt használható virágtartók, melyeknek nagy előnye a szélnek, fagynak, napsütésnek ellenálló kivitel. A virágtartók egymással is jól kombinálhatóak, sorolhatóak. Különböző töltőkövekkel változatossá tehetőek. Kő nélkül.

Ültetőközeg (l): 85

Szüks. kőmennyíség (kg): 250

 • Virágboxainkat azon kedves érdeklődők figyelmébe ajánljuk, akik szeretik a természetesen szép követ, a variálhatóságot, az új ötleteket, környezettudatosak, ezért értékelik a boxok időt állóságát. 

  A virágtartók saját fejlesztésű termékeink, folyamatosan raktáron tartott készletünk 5 féle szögletes és kétféle íves formájú tartót kínál, emellett természetesen szívesen szolgálunk ki egyedi igényeket is. A termékválasztékunkban szereplő szögletes virágtartók egymással jól kombinálhatók, illetve egyéb gabion termékeinkkel is harmonizálnak. 

  A virágboxok felépítése igen egyszerű, 5x20cm-es lyukosztású kiváló minőségű, horganyzott fémhálók alkotják a duplafalú szerkezet vázát. Az egyes oldalakat fémspirál (kapcsolóspirál) köti össze. A virágtartó falvastagsága 12 cm, mely vastagságot a kő (vagy esetleg más anyag, pl: fa, üveg) tölti ki. A boxok belső oldalára PE fólia kerül, az ültetőközeg gyors kiszáradását elkerülendő. A boxok aljára, amennyiben az opcionálisan megvásárolható fémtalpat is ráépítjük, terítsünk geotextíliát, annak érdekében, hogy a virágföld ne mosódjon ki a felesleges vizet elvezető perforált talplemezen. 

  Az oldalak kihasasodását a szerkezetbe épített távtartó kampók akadályozzák meg, azaz virágboxunk oldalai síkok maradnak. A virágvályúk összeépítése egyszerű, szaktudást és speciális szerszámokat nem igényel. 

  Opcionálisan kínálunk fedőrácsot is, mely megakadályozza, hogy illetéktelen kezek (pl: gyerekek) elemeljék a követ tartóinkból. 
  Ugyancsak opcionális tartozék a saját gyártású fémtalp, melyet a virágboxra szerelve, mobilizálhatóvá válik virágtartónk. Ez különösen közterületeken lehet fontos, vagy szezonális vendéglátóhelyeken, illetve kültéri-beltéri rendezvények alkalmával. (Fedőrácsot és talpat csak szögletes virágtartóinkhoz kínálunk.)
  Virágtartóink jellemzői:

  • fagy-, és UV állóság,
  • a kő töltőanyagnak köszönhetően szélálló,
  • kiválóan variálható (akár egyéb termékeinkkel is), több virágtartó ízléses egymás mellé helyezésével kiváló szezonális, vagy állandó térelválasztó válhat belőle,
  • egyedi, újszerű
  • megfelelő gondozás mellett a növények sokáig szépek maradnak benne, kedvező élettér alakítható ki számukra,
  • köztéren, magánkertben és belső terekben is jól mutat,
  • problémamentes vízelvezetés,
  • egyedi igényekre szabható.
  Összes virágboxunkról elmondható, hogy a töltőanyag szabad megválasztásával teljesen egyedivé tehető. 

  Íves virágtartóinkat javasoljuk fák törzsének esztétikus, ízléses védelmére is, mintegy alternatívaként a jelenleg sok helyütt alkalmazott műanyag csövekre, hálókra, kis kerítésekre.