Letölthető ismertetők

Hírlevél

GABION kerítések » F4 típus »


Megjelenésében a leglégiesebb kerítésünk. Kővel töltött oszlopok között hegesztett, 2,5 m hosszú, fém mezők. A köroszlopok átmérője 40, vagy 50 cm lehet. Mindenféle terepen nagyon jól, változatosan alkalmazható, tájbaillő. Természetközeli területekre javasoljuk.
A fémszerkezet részét képező köroszlop, merevítő oszlop távtartó kampók és fémháló horganyzott. A kötőelemek rozsdamentes acélból készültek. Az európai minőségi előírásoknak megfelelő bevonat garantálja a minimum 55 éves élettartamot. A hegesztett kerítésmezők (fémhálók), 5 x 20cm-es osztásközökkel, a,c=6mm, b=5mm huzalvastagsággal készülnek a képgalériában látható kép szerint. A vízszintes duplahuzal egy rendkívüli stabilitást, merevséget ad a hálónak.
A kerítés rendkívül gyorsan, „tiszta” technológiával építhető (nem szemetelünk), a kivitelezés nem igényel speciális szaktudást, azonban az oszlopok pontos beállítása igen lényeges. Ennek a típusú kerítésnek egyik nagy előnye, hogy kevés alkatrészből áll, könnyű összeépíteni. A töltőanyag fagyálló zúzott kő, esetleg kulé, de lehetőség van további töltésvariációk kialakítására is.
A kerítést egységekben forgalmazzuk, az egységek a következő rajzon láthatóak. Egy egység hosszát optimális esetben egy köroszlop átmérő és egy kerítésmező hossz összege adja. Egy egység tartalmaz 1 köroszlopot, 1 kerítésmezőt (homlokfal, hátfal), és az összes szükséges rögzítő és merevítő elemet (bilincsek, távtartó kampók, merevítő oszlop). Az egységek egymás után sorolódnak, a kívánt kerítéshossz eléréséig, majd egy lezáró oszlop következik (kép alapján.)Sorrend: